Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A 2013/2014. tanév eredményei

A 2013/2014 tanévben iskolánk tanulói létszáma: 102 fő.

 

Az iskola tanulmányi átlaga: 4,22; készségtárgyak nélkül: 4,00.

A legjobb átlagot elért osztályok átlagai:

§        alsó tagozat:  2. osztály -  4,54;

§        felső tagozat: 5. osztály  - 4,52

 

Tanítványaink a 2013/2014. tanévben is rendszeresen szerepeltek a községi és iskolai megemlékezéseken, részt vettek a különböző programokon.

A szabadidős elfoglaltságok mellett rendszeresen megmérettették tudásukat a versenyeken. Iskolai szinten mesemondó, meseíró, helyesírási, rajz, szavaló- és népdaléneklési versenyt szerveztünk és a kistérségi, megyei és országos versenyekbe is bekapcsolódtunk.

A kistérségi szövegértési versenyen az 1. osztályos Takács Zalán és a 4. osztályos Széles Adrienn egyaránt 3. helyezést ért el korcsoportjában, a szintén kistérségi helyesírási versenyen Kovács Kíra 4. osztályos tanuló szerepelt eredményesen.

Többen bekapcsolódtak a levelezős matematika versenybe, a legjobb eredményt a 4. osztályos Horváth Dominik érte el, aki harmadik lett. Elismerésként jutalomtáborozáson vehetett részt.

A Zrínyi matematika megyei versenyen és az országos komplex tanulmányi versenyen másodikosaink, harmadikosaink és negyedikeseink is eredményesen szerepeltek, a matematika versenyen a csapatok között 4. osztályosaink 15. lettek.

A felsősök közül szintén sokan vettek részt a többfordulós kistérségi matematika versenyen. Legügyesebben szerepelt, ezért a táborozáson részt vehetett az

 • 5. osztályos Illés Enikő és Kószás Daniella,
 • a 6. osztályos Horváth Luca és
 • a 7. osztályos Kurdi Zsanett.

A Zrínyi és az alapműveleti matematika versenyen is indultak tanítványaink, mindkét versenyben a középmezőnyben végeztek.

A kistérségi szavalóversenyen is büszkélkedhettünk: az 5. osztályos Szépfi Evelin és a 6. osztályos Maros Matild bronz, a 8. osztályos Maros Csenge ezüst minősítést kapott.

A Simonyi Helyesírási Verseny iskolai fordulója alapján bejutott a megyei versenybe, és ott is eredményesen szerepelt Maros Csenge 8. osztályos tanuló.  

Angol versenyekben és eredményekben sem volt hiány.

A London Bridge Angol Nyelvi Verseny megyei fordulóján elért eredménye alapján az országos fordulóra meghívást kapott és ott is remekül szerepelt

 • az 5. osztályos Illés Enikő, aki hetedik,
 • osztálytársa Kószás Daniella, aki 9. helyezést ért el,
 • a 6. osztályos Horváth Luca nyolcadik
 • és a 7. osztályos Geszler Róbert 5. lett.

Az Angol szövegértési  verseny megyei fordulóján a következő eredmények születtek:

 • az ötödikesek közül Kószás Daniella 2., Illés Enikő 5. lett
 • a hatodikból Horváth Luca szintén 2. és Maros Matild 9. helyezést ért el;
 • 7. osztályból Geszler Róbert 5., Kurdi Zsanett 6. helyen végzett
 • a nyolcadikos Maros Csenge 4. lett.

A megyei komplex angolversenyen kiemelkedő eredményt ért el a legjobbak között Geszler Róbert ötödik és a 8. osztályos Maros Csenge 4. helyezésével.

A Litterátum angol verseny regionális döntőjébe hat tanulónk jutott be. A Budapesten megrendezett országos versenyen

 • a 7. osztályos Geszler Róbert harmadik,
 •  a nyolcadikos Maros Csenge ötödik,
 • az 5. osztályos Illés Enikő 6., Kószás Daniella 18.,
 • a 6. osztályos Horváth Luca és Maros Matild 13. helyen végzett. 

Ezek nagyon szép eredmények, hiszen az angol versenyek mindegyikén együtt indultak tanulóink az angol tagozatos iskolák diákjaival, ahol lényegesen magasabb óraszámban tanulják a nyelvet. Örömünket fokozza, hogy ebben az évben sikeres középfokú nyelvvizsgát tett angol nyelvből Maros Csenge 8. osztályos tanuló.

Sporteredményekben sem volt hiány. Az 6. osztályos Simon Lívia a kistérségi úszóversenyen első, a megyei fordulón pedig második lett.

A Tatán megrendezett kistérségi mezei futóversenyen is ügyesen szerepeltek tanulóink, a 140-150 induló között a legjobb helyen végzett tanulóink közül  a 2. osztályos Csicsai Martin, aki 21., a negyedikes Herczegh Martin, aki 18. , és a hetedikes Pócsmegyeri Róbert, aki 17. lett.

Sakkosaink is sikeresek voltak a különböző bajnokságokon, melyeken idén a legtöbb pontot Talabér Imre hatodik és Varga Balázs negyedik osztályos tanulónk szerezte.

Méltán lehetünk büszkék tanítványainkra és tanáraikra egyaránt.